Stem

De stem is het middel om verstaanbaar te communiceren met anderen. Klankkleur, luidheid, toonhoogte spelen mee in hoe jouw boodschap overkomt. Wat je zegt kan een andere betekenis krijgen door de manier waarop je de woorden uitspreekt.

Op deze pagina’s staat informatie over de problemen die met stem te maken hebben. Per onderdeel wordt uitgelegd hoe de logopedist u kan helpen

 

 

 

 

 

 

 

Campagnes

Stem in Zicht 2010

We gebruiken allemaal vanzelfsprekend onze stem. Maar we staan zelden stil bij het lichaamsdeel dat het stemgeluid produceert: het strottenhoofd en de stembanden.
Hoe andere lichaamsdelen (hart of longen) er uitzien en werken, weten we vaak wel. Van de stem  zal je niet gauw een plaatje tegenkomen. Dit komt omdat een stem vooral gehoord wordt.
Stem in Zicht is de nieuwe campagne die de NVLF start vanwege Werelddag van de Stem (16 april).

 Folder Stem in Zicht

Ken je stem 2008

Met de stem kun je communiceren. Zonder stem is het lastig om je verstaanbaar te maken. Dat merkt iedere beroepsspreker, zanger of acteur die verkouden is. Vanwege de Werelddag van de Stem stelde de NVLF informatie samen over stem. Hoe je je stem in conditie houdt, kun je lezen in Ken je stem.

 Informatie campagnewebsite Ken je Stem 2008
 Folder Ken je Stem
 Krant Ken je Stem

 (bron: www.nvlf.nl)